Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 mars, 2021 - 15:07Uppdaterad: måndag, 1 mars, 2021 - 15:27
  • Stallhagen kommer fortsätta sälja hämtmat, men utesluter inte att man trots det kan bli tvungna att permittera delar av personalen. Foto: ÅRTV

Krögare: "Ekonomiskt sett är det en katastrof"

Undantagsförhållanden råder återigen i Finland, meddelade statsrådet tidigare i dag.
På Åland förbereder både krogar och restauranger sig på att inte få ta emot gäster under den närmaste tiden.

- Det är klart att man vill ha öppet. Att serva gäster är ju vår affärsidé. Samtidigt har vi ju en allvarlig situation att förhålla oss till, så det blir lite dubbelt, säger Johanna Dahlgren, krögare på Stallhagen, som säger att man eventuellt ändå kan bli tvungna att permittera personal.

Dennis Jansson, som genom Mariepark driver ett antal restauranger i Mariehamn, säger att man kommer stänga nästan alla restauranger och också permittera delar av personalen.
- Om det blir en lockdown i tre veckor måste vi göra något åt det. Ekonomiskt blir det ett bortfall, förstås, säger han.

Katja Tötterman, delägare av Bistro Koppargrytan, säger att beskedet om restaurangstängningen var väntat och förståeligt med tanke på den accelererande smittsspridningen.

-Men att det ekonomiskt sett är det en katastrof, säger hon.

Bistro Koppargrytan kommer under restaurangstängningen hålla öppet för hämtmat, men man kommer ändå att tvingas permittera delar av personalen.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »