Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 juli, 2021 - 15:15Uppdaterad: tisdag, 27 juli, 2021 - 18:06
  • Det är jättemycket folk ute vilket tyvärr leder till mycket köer och trängsel, säger Therese Vestin Nordlund. Foto: Pixabay.

Krogar måste åtgärda trängsel

Landskapsregeringen fattar i veckan beslut om krogar som måste vidta åtgärder för att förhindra trängsel.

Tillfälliga inspektören Therese Vestin Nordlund granskade i helgen Arken Garden, Dinos, Park, Indigo och Knorring. Med uppgiften att se hur noga krogarna efterlever de lagar och förordningar som finns för att förhindra spridningen av coronaviruset.

- Generellt kan man säga att det är jättemycket folk ute vilket tyvärr leder till mycket köer och trängsel. Några verksamheter behöver styra upp sina kundflöden, ordna ankomsten för kunderna, köer till barerna och se till att alla kunder har en sittplats inomhus, säger Therese Vestin Nordlund.

Vilka verksamheter som måste vidta åtgärder klarnar senare i veckan. Då får de berörda verksamheterna en viss tid på sig att åtgärda brister, görs inte det har landskapsregeringen möjlighet att stänga ställena i upp till en månad.

- Men vi har haft en bra dialog så jag ser ingen anledning att det skulle behöva gå så långt, jag känner ingen oro för det, säger Therese Vestin Nordlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »