Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 juni, 2021 - 15:30Uppdaterad: onsdag, 23 juni, 2021 - 15:30
  • En del krogar och restauranger på Åland utökar sina öppettider. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Krogar förlänger öppettider

Efter att restriktionerna gällande restaurangernas öppettider slopas utökar krogarna sina öppettider.

- Vi förlänger öppettiderna på Arken Garden och har alkoholservering till 03.30 under helgen, säger Ann-Louise Djupsund, vd på hotell Arkipelag.

Nattklubben öppnar dock inte till midsommarhelgen.

- Vi väntar med att öppna den. Vi kommer att presentera lite nyheter i slutet av nästa vecka, säger Ann-Louise Djupsund.

För Park restaurang och bar innebär lättnaderna inga större skillnader för öppettiderna.

- Vi har kunnat ha öppet till 02.00 som vi brukar men nu kan vi förlänga alkoholserveringen med en halvtimme. Dessutom är det positivt att vi nu kan ta in fler gäster, säger Zaida Blomsterlund, vd på Park.

Cia Borg på Dinos bar och grill berättar att man utökar sina öppettider och håller öppet till 04.00 i helgen.

- Vi har öppet både ute och inne. Vi har gjort om en del på insidan, främst för att undvika trängsel vid bardisken, säger hon.

Planeringen inför sommarsäsongen har varit allt annat än lätt.

- Det har varit omöjligt att planera på längre sikt under det senaste året. Vi har tagit det dag för dag och man får pussla lite för att få ihop det, säger Cia Borg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »