Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 januari, 2011 - 07:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Kräver krafttag mot licensskolkare

Styrelsen för Ålands Radio och TV uppmärksammar i en skrivelse till landskapsregeringen det faktum att antalet betalda tv-avgifter på senare år har minskat trots att befolkningen har ökat. Många struntar alltså i att betala tv-avgift. -Genom skrivelsen vill vi få landskapsregeringen att antingen effektivisera granskningarna eller upphäva beslutet att obetald tv-avgift inte leder till straffrättsliga åtgärder, säger Ålands Radios vd Pia Rothberg-Olofsson. I dag går den obetalda tv-avgiften till indrivning men leder inte till böter. -För det svinn som i dag förekommer kunde man göra mycket annat inom radio och TV. Det är viktigt att vidta de åtgärder man kan så att avgiftsbetalarna får de program de betalar för, säger Pia Rothberg-Olofsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »