Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 november, 2010 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Krav på skyddsrum slopas inte

Trots att Åland är demilitariserat och neutraliserat ska det fortfarande byggas skyddsrum, det framgår i ett förslag till ändring av räddningslagen som bland annat reglerar befolkningsskyddet. Enligt självstyrelselagen hör befolkningsskyddet till rikets lagstiftningsbehörighet. Förslaget till förändringar i lagen innebär också att skyldigheten att inrätta skyddsrum lindras något, till exempel slopas skyldigheten att inrätta nytt skyddsrum i samband med ombyggnad och även skyldigheten att inrätta allmänna skyddsrum. Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér är kritisk till att Ålandsdelegationen inte har hörts om förslaget men hoppas att frågan om Ålands demilitarisering och neutralisering behandlas i en säkerhets- och försvarspolitisk redogörelse om skyddsrummens nödvändighet, som regeringen beslutat om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »