Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2010 - 16:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Krav på jorförvärv ändrades

Kravet "fast bosättning" ändrades till "bostadsändamål". I går gick landskapsregeringen med på att ändra kravet och därmed ge två bostadsaktiebolag i Brändö jordförvärvstillstånd för tomter i Brändö Baggholma. Tomter som skall byggas med fritidsbostäder som kan köpas i form av aktier även av personer som saknar hembygdsrätt. Eftersom landskapsregeringen i tidigare fall inte konsekvent hållit fast vid kravet om fast bosättning, kände man sig till slut tvungen att ge klartecken till de två brändöbolagen, med Brändö bygg som ägare. Det har varit en lång process som stannat upp i väntan på att landskapsregeringen nu skall få fram nya krav för jordförvärv som skall hindra att privatpersoner kan kringgå jordförvärvslagen genom att bilda ett aktiebolag. Kansliminister Roger Eriksson räknar med att snart få de nya riktlinjerna klara .

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »