Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 20 januari, 2019 - 16:40Uppdaterad: måndag, 21 januari, 2019 - 06:19
  • Lågorna slog upp ur taket och var flera meter höga. Foto: Owe Sjöblom
  • Många brandmän var på plats för att få kontroll på elden. Foto: Owe Sjöblom
  • Rökutvecklingen var mycket kraftig. Foto: Owe Sjöblom
  • Vid 17-tiden syntes inga lågor längre. Foto: Owe Sjöblom

Kraftig brand i Godby

Just efter 15.30 igår på eftermiddagen kom det ett larm om en brand i ett garage i en radhuslänga i Godby i närheten av Optinova.

När räddningsledare Karl Nordlund och ett flertal frivilliga brandkårer kom till platsen var det en fullt utvecklad brand. Första prioriteringen var livräddning och brandkåren säkerställde att det inte fanns några människor i lägenheterna och inga personer kom till skada.

Fyra av de sex lägenheterna i radhuset drabbades av branden och brandkårerna gjorde allt för att de två sista lägenheterna inte skulle förstöras i branden.

Vid 18.30-tiden var branden släckt och man drog tillbaka en stor del av styrkan som deltagit i arbetet. Efter det återstod en del eftersläckningsarbete och planering inför natten.

Räddningsledare Karl Nordlund vill inte spekulera i brandorsaken. Räddningsverket, de frivilliga brandkårerna från Finström, Östra Saltvik, Strandnäs, Västra Saltvik och Jomala fanns på plats och dessutom bistod polisen och sjukvården under släckningsarbetet.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »