Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 november, 2010 - 14:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kortrutt via Föglö inget för Kumlinge

-Kumlingeborna har inte framfört önskemål om kortrutt via Föglö! Det påpekar näringslivsnämnden i Kumlinge med anledning av en intervju med trafikminister Veronika Thörnroos här i Ålands Radio förra veckan. Thörnroos sa då att det råder enighet om behovet av att strukturera om skärgårdstrafiken till kortrutt men att innebörden i det begreppet varierar mycket från kommun till kommun. Enligt henne ville Kumlinge ha kortrutt via Föglö. Men det protesterar näringslivsnämnden mot och hänvisar till tidigare svar till landskapsregeringen. Enligt det anser Kumlinge bland annat att planerna för kortrutt måste utredas mer. Ett meddelande om framtidens skärgårdstrafik ska lämnas till lagtinget inom den här mandatperioden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »