Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 februari, 2024 - 06:13Uppdaterad: onsdag, 21 februari, 2024 - 08:16

Körde berusad och krockade – döms till villkorligt fängelse

En man i 75 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse efter att ha kört berusad och krockat med en annan bil. 

Det var i oktober 2023 som mannen körde längs med en gata i Mariehamn med minst 1,79 promille alkohol i blodet. Under färden skrapade mannen i en annan bil som stod parkerad.  

Mannen dök inte upp vid förhandlingen i tingsrätten, men i förundersökningen har han medgett båda gärningarna. Han hävdade att han druckit tre mellanöl innan han satte sig i bilen och körde iväg. 

Han döms till 70 dagars villkorligt fängelse, 40 dagsböter på sammanlagt 4 120 euro och han ska ersätta Ålands ömsesidiga försäkringsbolag med drygt 3 300 euro för kostnader som uppstod på bilen som han körde i. Dessutom ska mannen betala brottsofferavgift på 80 euro. 

Domen har ännu inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »