Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 november, 2019 - 07:59Uppdaterad: fredag, 8 november, 2019 - 09:20
  • Veronica Thörnroos. Arkivfoto: ÅRTV.

”Kompromissviljan börjar bli bättre”

Det är ett brett fält som ska sammanjämkas, men kompromissviljan börjar bli bättre, säger regeringssonderare Veronica Thörnroos (C) om torsdagens arbete med att få till en ny landskapsregering.

Enligt henne är vissa partier intressantare än andra just nu, men hon vill inte nämna vilka. Frågor som är svåra är hurdana framtidssatsningar man ska göra, kommunstrukturen och kortruttslösningarna på Västra Föglö. Upphandlingen av elhybridfärjan är inget problem för sonderingarna just nu menar Veronica Thörnroos eftersom den avgående regeringen fortfarande har det juridiska ansvaret. Men man har diskuterat färjan i sonderingarna.

-Vad olika grupper har för ståndpunkter kan jag naturligtvis inte säga, säger hon.

Det finns också åsikter om vilka partier man gärna vill sitta i regeringen med och vilka poster man vill ha. Veronica Thörnroos avslöjar inte vilka poster Centern är intresserad av, men det är inte aktuellt att värva personer utanför lagtingsgruppen till ministerposter. I Centern finns både kompetens och intresse att besätta de ministerposter som behövs, menar hon.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »