Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 06:11Uppdaterad: tisdag, 20 augusti, 2019 - 10:51

Kommunreformen segar sig fram

Kommunernas arbete med att utse representanter till de arbetsgrupper som ska jobba med de planerade kommunsammanslagningarna går trögt.

Hittills är det bara enstaka kommuner som Finström och Jomala som har utsett sina representanter. Lemlands kommun har bordlagt ärendet till januari nästa år. Sunds kommunstyrelse bordlade också ärendet vid sitt senaste möte eftersom det inte fanns några personer som var intresserade av att jobba med de planerade kommunsammanslagningarna.

- Arbetet går trögt bland annat för att det finns ett motstånd mot kommunreformen och för att kommunalt beslutsfattande är långsamt, säger kansliminister Nina Fellman.

Sunds kommundirektör Jens Andersén, säger att han räknar med att kunna utse kommunens representanter vid kommunstyrelsens nästa möte som hålls i början av september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »