Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 15:08Uppdaterad: fredag, 4 januari, 2019 - 18:20
  • Camilla Hägglund-Palmqvist. Foto: Hasse Persson-Bru.

Kommunikationen största problemet hittills

Problemen med kommunikationerna har varit det mest kritiska hittills för samrådsdelegationen av beredskapsärenden i arbetet efter stormen. Det säger Camilla Hägglund-Palmqvist, jurist vid landskapsregringens enhet för rättsliga och internationella frågor och ansvarig för beredskapsfrågor vid landskapsregeringen.

- Vi har ju inte fått tag på folk och på varandra och man ser hur sårbara vi är. Det finns även interna rutiner som behöver uppdateras. Jag kommer också att titta på samordningen mellan kommunerna när krisen är över, säger Hägglund-Palmqvist.

Hon påpekar att det akuta inte är över än, många har inte ström.

Det är svårt att förbereda sig för något som man inte varit med om tidigare, men enligt Hägglund-Palmqvist har kommunerna hanterat krisen mycket bra.

Landskapet eller staten ersätter inte ekonomiskt skador som uppkommit i samband med stormen utan Camilla Hägglund-Palmqvist hänvisar till försäkringsbolagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »