Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 april, 2020 - 14:49Uppdaterad: onsdag, 8 april, 2020 - 17:24
  • De andra kommunerna vet ännu inte hur det blir med skolluncherna på distans. Bilden är från skolstarten i Källbo skola i höstas. Foto Ann-Christine Karlsson.

Kommunerna funderar på skolluncherna

Bildningsnämnden i Mariehamn uppmanar avdelningen för kostservice att så snart det är praktiskt möjligt börja tillreda skolluncher för avhämtning för de elever som sköter skolgången hemifrån.

Hur övriga kommuner ska göra är mer oklart. De kommuner Ålands Radio pratat med säger att de ännu inte hunnit fattat några beslut kring huruvida även elever som får distansundervisning ska erbjudas skollunch, till exempel för avhämtning.

-Vi har beredskap för det, men i nuläget handlar det om att barnen som går i skola får lunch. De som har distansundervisning kan få lunch, men behovet bedöms från fall till fall. Det säger Erik Brunström som är kommundirektör i Finström.

Saltviks kommundirektör Ewa Danielsson säger att man ska utreda frågan efter påsk.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »