Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 augusti, 2011 - 13:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Kommundir har stor arbetsbörda

Fyra av tio kommun- och stadsdirektörer i riket funderar på att byta bransch för att de tycker att arbetsbördan är för stor. I snitt är deras arbetsvecka 51,5 timmar. Det framkommer i en undersökning som kommunernas pensionsförsäkring har gjort. De åländska kommundirektörer som Ålands Radio har talat med anser ändå sin egen arbetsbörda vara överkomlig. Niklas Oriander i Finström tycker arbetsbördan är rimlig, men tillägger att det periodvis blir långa arbetsdagar i samband med budget och bokslut. Kurt Forsman i Kökar tycker att arbetsbördan i en liten kommun är konstant, så det gäller att prioritera. Jörgen Lundqvist, som är på väg att lämna kommundirektörskapet i Eckerö, gör det inte på grund av arbetsbördan utan för att han vill göra något annat. -Kommundirektörsjobbet är svårt att kombinera med familjeliv och andra intressen eftersom det medför många möten på kvällstid, säger han. Samtidigt är det personliga ansvaret stort medan anställningstryggheten är avhängig av politikernas förtroende.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »