Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 januari, 2011 - 13:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Den kommunala servicen<br>får bra betyg av innevånarna

Den kommunala servicen på Åland får överlag goda betyg av invånarna. Nöjdast är invånarna i skärgården tätt följda av Mariehamnarna medan de som bor i landskommunerna på fasta Åland är mer kritiska. Det framgår av en stor enkätundersökning som Åsub har gjort på uppdrag av kommunförbundet. Framför allt är det service i form av barnomsorg och grundskola som ges höga betyg medan väg- och gatuskötsel samt avfallshantering får sämre betyg. Lägst betyg får servicen till handikappade, men också äldreomsorgen i Mariehamn får ganska dåliga omdömen. Enkäten visar också att stödet för kommunsammanslagningar är starkt i Mariehamn, men mycket svagt i skärgården. -Förhoppningen är att rapporten ska utgöra faktaunderlag i debatten om en samhällsreform i höstens valrörelse, säger kommunförbundets styrelseordförande Niklas Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »