Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2024 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 22 oktober, 2024 - 16:15

Kommissarie: Mordförsöket en eskalering av narkotikabrottsligheten på Åland

Ett kilo amfetamin blev starten på polisutredningen där tre personer häktats misstänkta för mordförsök. Vid sidan om mordförsöksutredningen utreds flera grova narkotikabrott där sju personer misstänks.  

Det var i januari som polisen på ett serveringsställe i Mariehamn grep en person som hade narkotikan på sig. Utredningen växte och Centralkriminalpolisen, CKP, kopplades in för att utreda mordförsöket eftersom det rör sig om internationell brottslighet.  

– De misstänkta är i vissa fall de samma, säger kommissarie Tommy Thörnroos. 

Gällande mordförsöket misstänks gärningspersonerna ha rest till Mariehamn i oktober 2023 för att ta livet av en man. I oktober ifjol hittades också pistolen som polisen tror att skulle användas i dådet av en privatperson. Utredningsledare Matti Airaksinen vid CKP vill inte ge några uppgifter om offret mer än att det är en man som varken är en offentlig person eller tjänsteman.  

Kommissarie Tommy Thörnroos säger att det misstänkta mordförsöket kan ses som en eskalering av narkotikabrottsligheten på Åland.  

– Kanske framför allt så ser vi en eskalering i vilken typ av våldskapital man är beredd att använda, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »