Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 december, 2010 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Kollektivavtalen översätts till svenska

Nu ska kollektivavtalen översättas till svenska. Det beskedet kunde svenska riksdagsgruppens ordförande Ulla Maj Wideroos ge lantrådet Viveka Eriksson idag.-Landskapsregeringen har länge arbetat i den här frågan och efter kontakter till olika rikspolitiker och diskussioner med Wideroos har vi nu nått resultat, säger Viveka Eriksson.En arbetsgrupp vid social- och hälsovårdsministeriet har utrett tillgängligheten och publiceringen av kollektivavtalen på svenska. - Förhandlare från regeringspartierna har i dagens budgetdiskussioner i riksdagen nått en överenskommelse om att 230 000 euro ska skjutas till för översättning av kollektivavtal till svenska. Det är synnerligen viktigt att avtalen översätts och vi är mycket glada över dagens besked, säger Viveka Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »