Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 12:02

Köket i Föglö skola ska renoveras

Köket i Föglö grundskola ska renoveras och förhoppningen är att ombyggnaden kommer igång så snabbt som möjligt i början av det här året.

- Vi projekterar arbetet nu och ska börja ta in anbud så fort det är klart, sade Stefan Laine, ordförande i byggnads- och tekniska nämnden när Ålands Radio talade med honom strax före årsskiftet.

Skolans ordinarie kök har varit stängt under höstterminen på grund av fuktskador och sedan början av oktober tillagas maten i en modul som står på gården. Eleverna och skolpersonalen äter i en annan modul och dessutom finns en tredje byggnad där sallad tillreds och det finns även lite kontorsutrymmen där. I köket tillreds 80 portioner dagligen, dels till skolans 40 elever och 10 personal men också till dagiset Myran.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »