Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 mars, 2024 - 05:44Uppdaterad: måndag, 4 mars, 2024 - 05:44

Kökars taxitrafik har kommit igång efter ett långt uppehåll – vad som händer efter årsskiftet är oklart

Nu har Kökar åter en fungerande taxitrafik, efter att ha varit utan taxi sedan i juli 2023.

Krister Hellström, som driver Kristers Taxi, säger att det har varit en lång process på grund av oklarheter kring upphandlingen av lokaltrafiken, mattransporterna och kommunens övriga transporter. 
–  De kör mattransporterna själva för att spara pengar, jag sköter enbart taxitrafiken och kollektivtrafiken, säger Krister Hellström.  

Att Kökar inte har något behov av skolskjutsar, eftersom det inte finns några skolbarn i kommunen, innebär ytterligare ett ekonomiskt avbräck för taxiverksamheten.  

–  Mitt avtal gäller till årets slut, vad som händer efter det är osäkert eftersom det är svårt att få ekonomin att gå ihop utan skolskjutsar och andra kommunala transporter, säger Krister Hellström. 

Kökars kommundirektör Niclas Karlsson säger att man har skött mattransporterna internt sedan augusti, vilket har fungerat bra.  
Krister Hellström har inkommit med ett erbjudande till kommunen under hösten om att sköta mattransporterna. Frågan kommer att lyftas till kommunstyrelsen om dessa skall upphandlas.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »