Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2022 - 15:25Uppdaterad: fredag, 28 januari, 2022 - 16:04
  • Nu vill man se framåt på Kökar. Arkivbild.

Kökar blickar framåt efter turbulensen

En ny kommunstyrelse för Kökar är vald, men man väntar ännu på ett utslag från Förvaltningsdomstolen innan man kan gå vidare. Det berättar Harry Holmström, nyvald ordförande för Kökars kommunfullmäktige.

Ålands Radio rapporterade i oktober i fjol om ett besvär som lämnades in mot utnämningen av en ny kommunstyrelse i augusti 2021. Dåvarande kommunfullmäktigeordförande Christian Pleijel sa då att en kommuninvånare som har det uttalade målet att stoppa ett energiprojekt i kommunen har besvärat sig i ett antal frågor. Innan beslutet kommer kan den nya styrelsen inte tillträda. Harry Holmström tycker att kommunen nu ska lämna den turbulens som varit bakom sig och att det är dags att blicka framåt. Förutom ekonomin är kommunens utmaningar just nu att hitta en lösning för vattenkapaciteten under högsäsong och ombyggnad och reparation av kommunens avloppsreningsverk, säger Harry Holmström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »