Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 januari, 2022 - 19:14Uppdaterad: fredag, 21 januari, 2022 - 07:03
  • Lemlands FBK var en av de enheter som ryckte ut. Foto: ÅRTV

Kök i trähus tog eld i Lemland

Strax före klockan 18 på torsdagens kväll rapporterade landskapsalarmcentralen om en byggnadsbrand i Lemland.
 

- Det rörde sig om ett äldre trähus i två plan där en brand hade uppstått i köket. Ägaren hade hållit på att fritera när oljan fattade eld. Han lyckades själv släcka elden med pulversläckare och agerade föredömligt, säger brandinspektör Tomas Ahlqvist.

Lemlands och Strandnäs frivilliga brandkårer ryckte ut till platsen, assisterade av stegbilar från Mariehamns räddningsverk, polis och ambulans.
- Vi kollade helt enkelt att branden inte hade spritt sig vidare i konstruktionen, vilket den inte hade. Det uppstod en del rökutveckling och ambulanspersonal gav ägaren behandling på plats, men han behövde inte föras till sjukhus utan stannade kvar, säger Tomas Ahlqvist.

På vägen ut till Lemland nåddes landskapsalarmcentralen även av ett automatlarm från Strandnäs.
- En enhet från Strandnäs FBK som ännu inte hade lämnat stan och en enhet från Mariehamns räddningsverk styrdes om dit, och även i det fallet rörde det sig om matlagning. Det var matos i studentboendet som hade satt igång ett larm, men ingen brand, så vi ställde bara om larmet igen, säger Tomas Ahlqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »