• Tingsrätten har dömt två män efter en födelsedagsfest som spårade ur. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: fredag, 8 februari, 2019 - 10:04

Knivbråk gav villkorligt straff

Tingsrätten har dömt två män som misshandlat varandra till villkorliga fängelsestraff.

Det var i april 2017 som männen begått fysiskt våld mot varandra i en lägenhet i samband med en födelsedagsfest.

Den ena mannen, 49 år gammal, döms för att ha brottats med den andra mannen, 35 år gammal. Han hotade också att knivhugga alla, och han högg också en tredje man i bröstkorgen. 49-åringen döms för lindrig misshandel, olaga hot och grov misshandel.

35-åringen döms för misshandel eftersom han slagit 49-åringen i huvudet med knuten näve. 35-åringen hade också vid ett annat tillfälle varit inblandad i en incident med en nattklubbsvakt. För den händelsen döms 35-åringen för lindrig misshandel och motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

49-åringen får villkorligt fängelse i ett år och sex månader och han ska betala 900 euro i böter. 35-åringen döms till 45 dagars villkorligt fängelse. Båda männen ska också betala olika ersättningar och brottsofferavgifter till staten.

Fler Nyheter

"Det ska inte få hända"

Det ska inte få hända, säger PAF om den bugg som lät kunder spela på bolagets hemsida trots att de valt att blockera sig själva med en annan webbtjänst.

Singelolycka i Lemland, gripanden i hamnen

En singelolycka inträffade i Lemland under natten till lördag. Då polisen kom till olycksplatsen kunde föraren inte redogöra för vad som hade hänt...

Deklarationerna ska bli enklare enligt tullchef

Tullchef Eva Enges intervjuas av Nina Smeds:
Det nya förtullningssystemet som ska träda i kraft 2020 är inte klart ännu, säger tullchef Eva Enges vid Mariehamns tull med anledning av de åländska företagarnas oro för att det ska bli krångligt och dyrt. Därför finns det inga exakta uppgifter om slutresultatet.

Ny upptäckt: Stenåldersålänningar odlade

Stenåldersålänningarna låg i framkant som odlare och kanske även ölbryggare. Det visar en upptäckt gjord av forskare på Helsingfors universitet, som Hufvudstadsbladet rapporterar om.

Fler anmälningar inom omsorg, vård och socialärenden

Johanna Fogelström-Duns och Benjamin Sidorov om de fördubblade missnöjesanmälningarna:
Anmälningarna om missnöje inom barnskyddsärenden fördubblades mellan 2017 och 2018. Det framkom när Ålands ombudsmannamyndighet imorse presenterade sin verksamhetsberättelse.

Inbrott på ÅMHM

Natten till i dag har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, haft inbrott.

Vill ha svar om försvårande förtullningsregler

Lagtingsledamot Harry Jansson , centern, vill veta vad landskapsregeringen gjort och tänker göra för att motverka förslaget om nya och kostsamma förtullningsrutiner och har skickat en skriftlig fråga kring det till lagtinget.

PAF fick böter av svenska spelinspektionen

Spelinspektionen i Sverige har tilldelat PAF böter på 100.000 kronor, det skriver spelinspektionen på sin hemsida.

Ålands radio sänder samtal om fake news

Idag inleds Mariehamns litteraturdagar som detta år har ensamhet som bärande tema.