Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2022 - 14:34Uppdaterad: onsdag, 8 juni, 2022 - 15:05
  • Polisen fortsätter utreda händelsen i Ytternäs. Arkivfoto.

Kniv i Ytternäs var inte äkta

Det var ingen äkta kniv som personen som greps på måndagskvällen i Ytternäs, Mariehamn använde sig av då oroliga förbipasserande anmälde detta till polisen.

Det berättar förundersökningsledare John Clemes på polisen. Det kom in en anmälan om att en person hade skrämt upp andra förbipasserande personer på allmän plats i Ytternäs och att personen hade en kniv eller liknade föremål i handen. Polisen grep personen och en brottsanmälan registrerades. Det visade sig att föremålet är en kopia på en kniv och den var tillverkad av plast eller gummimaterial.

- Personer som känt sig hotade eller rädda vid situationen har sannolikt haft bilden av att kniven var äkta, säger John Clemes.

Den misstänkte personen är nu förhörd och polisen fortsätter förundersökningen på grund av fortsatt brottsmisstanke med anledning av händelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »