Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 mars, 2023 - 16:18Uppdaterad: lördag, 18 mars, 2023 - 10:31
  • Rättegången mot de nio åtalade männen fortsatte i dag.

Knarkhärvans påstådda huvudman: "Jag har levt som en vanlig person"

I dag fortsatte rättegången i Ålands tingsrätt i det som beskrivs som ett av de största narkotikamålen i Ålands historia.

Den påstådda huvudmannen i den stora narkotikahärvan fortsätter neka till brott. Samtidigt nekar de åtalade till att de varit organiserade. En av de åtalade som i ett polisförhör i början på mars månad säger att han köpt kokain av den så kallade huvudmannen och använt 3,5 gr kokain om dagen svarade i förhör idag ”jag kommer inte ihåg” på samtliga frågor han fick. Här menar försvaret att den mängden är helt orimlig och att det här inte stämmer.

En annan av de åtalade säger i en inspelning från huvudmannens bil i september att han ”nyligen gjort en resa utan problem.” Kort efter det här har den här mannen via Snapchat försökt sälja det narkotikaklassade läkemedlet Rivotril till en annan av de åtalade männen. Något han nekar till. Denne man har erkänt narkotikabrott av normalgraden efter att i oktober 2022 åkt fast i tullen med 9,3 gr kokain av hög halt som han försökt gömma i ett utrymme under ratten i sin bil. Mannen hade också 0,3 gr kokain i sin byxficka.Mannen påstår att kokainet varit till eget bruk och att han köpt det i gatuhandeln. Åklagaren menar att kokainet är i för stor mängd för att vara avsett för eget bruk och att det inte är packat på ett sånt sätt att det ska vara köpt i gatuhandeln.
Kokainet är enligt åklagaren beställt av huvudmannen och meningen var att det skulle säljas på Åland.

Rättegången fortsätter på måndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »