Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2024 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2024 - 14:57

Klottrare till LR: “Avsäg er löneförhöjningen”

Någon eller några har klottrat en uppmaning till landskapsregeringen på självstyrelsegårdens fasad. Personerna vill att landskapsregeringen ska avsäga sig löneförhöjningen på 30 procent som man tilldelades av Arvodeskommissionen i slutet av fjolåret. 

Händelsen har polisanmälts, uppger Martin Karlsson, enhetschef vid fastighetsverket. Tekniker har skrapat bort klottret men putsen har skadats, något som först kan åtgärdas när vädret blivit mildare. 

– Kostnaderna är ganska omfattande för vi måste putsa om hela den delen. Vi fick inte bort klottret med något medel. Vi ville få bort det ganska omgående efter att polisen var där, säger Martin Karlsson.  

Han säger att klotter förekommer nu och då, bland annat på skol- och museibyggnader.  

– Jag har inte jobbat här så många år men jag har inte varit med om att det skett på självstyrelsegården eller lagtinget, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »