Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 november, 2010 - 06:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Klassfråga att kunna bo i stan"

Unga och pensionärer är de grupper som drabbas hårdast av det kärva läget på bostadsmarknaden när det gäller hyresbostäder. Det menar Henrik Löthman ordförande i hyresgästföreningen. Det är stor brist på mindre lägenheter i Mariehamn och det driver upp priserna. Statistik från Åsub visar att medelhyran på Åland ökade med 4,3 procent mellan 2008 och 2009. Henrik Löthman hoppas att Marstads planerade lägenheter i Horelli ska ha en positiv effekt på hyresnivån men han är också kritisk till att man inte satsar tillräckligt mycket på att bygga nya hyresbostäder.-Det byggs mycket nu men det är inte frågan om särskilt många hyreslägenheter utan då ska du ha råd att köpa lägenhet. Det blir en klassfråga om man har råd att bo i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »