Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 mars, 2021 - 20:00Uppdaterad: torsdag, 4 mars, 2021 - 21:55
  • Foto: ÅRTV

Klass och lärare i Vikingaåsen i karantän

Vårdnadshavare till barn i Vikingaåsens skola i Jomala har under torsdagen fått ett meddelande genom informationssystemet Wilma om att en klass och en lärare försätts i karantän.
 

Detta efter att en person på skolan fått ett positivt svar på sitt covid-test.

- Det är samma klass som satt i karantän över sportlovet som nu hamnar i karantän igen. En av eleverna testade positivt och således får de alla tillammans med sin klasslärare helt enkelt återvända till karantän. De hann komma tillbaka till skolan en dag, men ingen av dem har haft någon kontakt med någon annan, så vi har inga skäl att misstänka att någon annan skulle ha blivit exponerad, säger Pia Axberg.

Enligt henne fortsätter skolgången som normalt för resten av Vikingaåsen. ÅHS har kontaktat alla som berörs av karantän, och man uppmanar alla lärare och elever som utvecklar förkylningssymtom, oberoende om de sitter i karantän eller inte, att ringa till landskapets coronatelefon.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »