Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 augusti, 2022 - 15:46Uppdaterad: onsdag, 10 augusti, 2022 - 18:11
  • Karl Wahlman. Foto: Ålands handikappförbund r.f.

Karl Wahlman blir verksamhetsledare för Handikappförbundet

Karl Wahlman har valts till ny verksamhetsledare för Ålands handikappförbund r.f., och tillträdde tjänsten i början av den här veckan.
 

Han har under senare år bland annat arbetat för att hjälpa personer som lider av psykisk ohälsa och brukare av beroendeframkallande läkemedel, genom att föreläsa och driva ett opinionsbildande arbete.

- Jag har varit aktiv inom föreningslivet redan från 2008 med olika uppdrag, och har arbetat inom området psykisk ohälsa och funktionsnedsättningar ända sedan jag fick min socionomexamen. Både praktiskt och socialpolitiskt. Som verksamhetsledare vill jag att handikappförbundet fortsätter stå upp för de funktionsnedsattas mänskliga rättigheter, både lokalt och genom nordiskt samarbete, säger Karl Wahlman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »