Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 januari, 2022 - 14:01Uppdaterad: måndag, 10 januari, 2022 - 15:35
  • Personer med milda symptom uppmanas från och med nu i ett flertal nyländska kommuner att ta ett hemtest. Genrebild

Karantänen slopas i kommuner i Nyland

Flera stora kommuner i Nyland slopar nu karantäntiden för de personer som exponerats för viruset.

Detta eftersom smittspårningen är så överbelastad att den förlorat sin funktion. Det här skriver Hufvudstadsbladet i dag. De här nya reglerna gäller Helsingfors, Esbo, Vanda, Borgå, Kyrkslätt, Hyvinge, Träskända, Kervo, Mäntsälä, Nurmijärvi, Borgnäs och Tusby från och med i dag. Helsingfors stad meddelar sina invånare att den som nu exponeras uppmanas att undvika fysisk kontakt. Myndigheternas smittspårning görs i de här kommunerna enbart i fall där det gäller allvarlig covid-19 på boende för riskgrupper, vårdinrättningar och på sjukvårdens enheter. I andra fall som familjer, arbetsplatsen, skolan och dagvården kommer personer inte att försättas i karantän enligt smittskyddslagen. Personer med milda symtom uppmanas enligt Hbl att inte söka sig till laboratorietest, om personen inte tillhör en riskgrupp. Vill man ändå testa sig kan man ta ett hemtest.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »