Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 april, 2020 - 18:25Uppdaterad: tisdag, 7 april, 2020 - 18:42

Karantän gäller även transport- och sjöfartspersonal

Även de som jobbar inom transport och sjöfart ska befinna sig i en fjorton dagars karantän om de rör sig mellan Åland och Sverige.

Det säger Kim Westman, stationschef för gränsbevakningen på Åland, under tisdagens presskonferens.
- Definitionen av nödvändig pendeltrafik och samhällskritiska ämnen har egentligen inte ändrats men gjorts lite striktare. Det här ställer ju förstås till problem för dem vars arbetspass är kortare än så, och som pendlar för sitt arbete, säger Kim Westman.
Det intyg man behöver för inresa till Finland behöver tydligt visa varför ens arbete är så kritiskt att det måste göras genast, och varken kan skötas upp eller skötas av någon på Åland eller från fastlandet
- Det är viktigt att arbetsgivare nu satsar tid och möda på att utfärda ordentliga intyg så vi kan sköta gränsöverskridningarna smidigt, säger Kim Westman.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »