Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 september, 2021 - 21:02Uppdaterad: måndag, 13 september, 2021 - 15:11

Kansliministern: Omvälvande beslut

Kansliminister Harry Jansson (C) säger att HFD:s beslut angående Datainspektionens myndighetschef Joakim Söderbergs anställning är både överraskande och omvälvande.

-Vi har trott att vi har ett bra system, men det här kullkastar nog systemet att anställa tjänstemän på prövotid, säger Jansson.

Nu är ärendet återförvisat till landskapsregeringen och vi måste analysera beslutet.

-Vi måste se på möjligheten att göra en omprövning och motivera att anställningen avslutas på andra grunder än de grunder vi hade vid det förra beslutet, säger Harry Jansson.

På frågan om han anser att landskapsregeringen skött frågan på ett bra sätt svarar han att landskapsregeringen har skött ärendet på det sätt man trott att systemet tillåter. Han vill i det här skedet inte ta ställning till om det vore möjligt att återanställa Söderberg.

-Vi kan inte utesluta att det blir skadeståndskrav, även diskussioner om ersättning för lönebortfall får vi räkna med, säger Harry Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »