Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 juli, 2024 - 06:06Uppdaterad: tisdag, 30 juli, 2024 - 11:14

Kanalvakten om incident med Sunnan: “Det var riktigt nära att det gick på tok”

För några veckor sedan inträffade en incident med två fritidsbåtar och M/S Sunnan II i Lemströms kanal. En av fritidsbåtarna var nära att kollidera med fartyget i kanalen.  

Enligt kanalvakten Krister Björkqvist uppstod situationen när två fritidsbåtar körde mot rött ljus genom kanalen och mötte Sunnan. 

– Det var riktigt nära att det skulle gå på tok där. Den ena fritidsbåten körde fast i kanalen och den andra höll på att kollidera med Sunnan, säger Björkqvist. 

Det är heller inte första gången som det uppstår farliga situationer – enligt Björkqvist är det nästan dagligen bilister och båtar som struntar i hastighetsbegränsningar och stopplikt.  

– Det är lite Vilda västern ibland. Ifjol var det en bilist som körde genom bommen och fastnade på bron. Ingen skadade sig, men bilen fick bärgas därifrån, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »