Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 januari, 2019 - 06:09
  • Näringsminister Camilla Gunell mötte jord- och skogsbruksminister Jari Leppä i Helsingfors. Arkivbild

Det kan komma stöd från riket efter stormen

I Självstyrelselagen finns det en skrivelse om att "landskapet skall beviljas bidrag av statsmedel" för att undanröja "väsentliga rubbningar" i samhällsekonomin och vid behov för kostnader som uppkommit vid en naturkatastrof.

- Jag meddelade skogs- och jordbruksminister Jari Leppä vid vårt möte igår att vi kommer att titta på möjligheten att anhålla till staten om ett särskilt bidrag, säger näringsminister Camilla Gunell.

I praktiken handlar det om att få tillbaka skattepengar vi redan betalat in för att kunna få stöd vid extrema händelser, det har finansminister Mats Perämaa tidigare påpekat.

Enligt Gunell kan stödet handla om att ersätta enskilda skogsägare för förluster, men även till elförsörjningen.

- Vi har ett år på oss att sammanställa siffrorna och när vi vet hur stora ekonomiska förluster det blivit kan vi ansöka om bidrag, säger Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »