Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2022 - 16:18Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2022 - 20:28
  • Tiden för utbetalningar av stöd till lantbruket ändras. Arkivbild.

Kan bli problem när stöd förskjuts

Tidtabellen för stödutbetalningar till jordbruk förändras från och med nästa år vilket leder till en förskjutning av utbetalningarna på två till fyra månader.

Tidigare har förskott för vissa stöd betalats i oktober och ett förskott för miljöstöd i början av december. Slutraterna av stöden har betalats under slutet av året och våren efter. Enligt den planerade förändringen ska betalningarna av stöden ske efter den första december och för vissa stöd under våren.

De förskjutna utbetalningarna kan leda till problem, säger Sölve Högman, byråchef på landskapsregeringens jordbruksbyrå.
- Det är problematiskt när det gäller likviditetsfrågor och kommer naturligtvis ställa till problem för folk. Därför är det viktigt att man planerar för det i god tid, säger Sölve Högman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »