Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2024 - 05:41Uppdaterad: tisdag, 5 mars, 2024 - 08:48

Kampanjen Steg för steg hålls i folkhälsostrategins spår

I april hålls kampanjen “Steg för steg!” som är ett samarbete mellan Ålands Natur & Miljö och Folkhälsan på Åland. Det är en kampanj som går under parollen “för ditt och klimatets välmående”. 

– Vi hade en workshop och då kom förslaget att vi ska ha en motionskampanj där vi lämnar bilen hemma och då tog vi kontakt med Folkhälsan och nu gör vi det tillsammans, säger Josefine Egenfelt, verksamhetsledare på Ålands Natur & Miljö. 

Steg för steg! presenterades i samband med att landskapsregeringen lanserade sin kampanj “Heja” som är det första steget i att förverkliga folkhälsostrategin. 

– Folkhälsan har historiskt haft motionskampanjer på vårvintern, men de har legat på is ett tag och nu kom ett gyllene tillfälle att vara med i en ny motionskampanj, säger Alexandra Walk-Liljeroos, enhetsledare vid Folkhälsan på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »