Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 april, 2018 - 11:51Uppdaterad: onsdag, 11 april, 2018 - 14:26
  • Kampanjen Mana Jura gör årligen en vandring längs lettiska kusten för att uppmärksamma marin nedskräpning. Pressbild.

Kampanjen Mana Jura får Östersjöpris

Årets Östersjöfondens pris på 20.000 euro går till lettiska kampanjen Mana Jura för arbetet med att uppmärksamma marin nedskräpning och engagera allmänheten i Lettland i frågan.

 Bland annat har man varje sommar sedan år 2012 gjort en 500 kilometer lång vandring längs den lettiska kusten med omkring 800 deltagare varje år.

Årets Lasse Wiklöf-pris går till den tidigare social-och miljöministern Carina Aaltonen, numera lagtingsledamot, för hennes arbete för vattenmiljön och hållbarhetsfrågor. Prissumman är 10.000 euro.

Johan Mörn från Saltvik tilldelas Ålandspriset på 3.000 euro för sitt starka engagemang för skärgården och Östersjön. "Johan Mörn är en naturmänniska med ett stort miljöengagemang och med ett brett kunnande om naturen och förändringarna i den. Han har bland annat myntat begreppet axgan för att föra fram den åländska maten" står det i nomineringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »