Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2022 - 15:24Uppdaterad: måndag, 26 september, 2022 - 17:52
  • Thomas Blomqvist. Pressfoto: Svenska folkpartiet.

Justitieminsteriet informerade om sin verksamhet

I dag, måndag, presenterade Justitieministeriet i Helsingfors sitt arbete med Ålandsärenden för inbjudna åländska journalister.

Thomas Blomqvist som är minister för nordiskt samarbete och jämställdhet samt Ålandsminister berörde bland annat vikten av dialog mellan landskapsregeringen och Helsingfors.

- Den här regeringen har en genuin vilja att utveckla samarbetet med Åland och att utveckla självstyrelsen, men det finns en del brister i kunnandet om Ålandsfrågor och det ska vi försöka råda bot på, sa minister Thomas Blomqvist.

Han lyfte även fram de problem som finns i att kommunicera på svenska med landskapsregeringen. Under informationstillfället i Helsingfors medverkade även enhetschef Corinna Tammenmaa, lagstiftningsråd Janina Groop-Bondestam, kommunikationschef Anna Groth och Noora Löfström, som är specialsakkunnig när det gäller Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »