Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 mars, 2023 - 15:23Uppdaterad: måndag, 13 mars, 2023 - 15:23

Juslin till infrastrukturministern:”Hur känns det att vara så här impopulär?”

Ilskan över landskapsregeringens upphandling av flakfärjan Mergus på tvärgående linjen togs upp under lagtingets frågestund idag.

- Minister Wikström, med anledning av att det varit mycket vintersport på tv ska jag börja med att fråga som en sportkommentator: hur känns det? Men nu menar jag, hur känns det att vara så här impopulär?frågade liberalen Rainer Juslin infrastrukturminister Christian Wikström (Ob).

Christian Wikström svarade att det ingår i jobbet att med jämna mellanrum vara impopulär. Han sa vidare att kriterierna för upphandlingen inte har ändrats nämnvärt från tidigare gånger men att den aktör som för tillfället trafikerar på linjen inte gav det lägsta anbudet.

- Det här är inte något slags grepp för att snåla in på trafiken, sa han.

Liberalernas John Holmberg ville senare under frågestunden veta om lantrådet Veronica Thörnroos (C) har förtroende för infrastrukturminister, en fråga hon besvarade jakande. Samtidigt gav hon under en ordväxling med Nina Fellman (S) en känga till sin ministerkollega för hans hantering av tvärgående linjen.

- Här borde kanske en mer erfaren politiker ha förstått att föra ett lite längre resonemang i sessionssalen innan man gick till beslut och det får vi alla ta lärdom av, sa hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »