Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 29 januari, 2023 - 22:00Uppdaterad: söndag, 29 januari, 2023 - 22:00
  • ÅHS anställer Jun Nagamori som chefsöverläkare och ska rekrytera en förvaltningsöverläkare. Foto: Nelly Björkqvist.

Jun Nagamori chefsöverläkare tre år framåt - ”Vi vill ha kontinuitet”

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, omorganiserar och anställer Jun Nagamori som tillförordnad chefsöverläkare från och med den 1 februari och tre år framåt.

- Vi är mycket nöjda med att ha fått Jun Nagamori på tjänsten som chefsöverläkare. Det finns ett starkt förtroende från både styrelsens och verksamhetens sida. Det här ger oss också stabilitet och kontinuitet, säger ÅHS styrelseordförande Wille Valve (MSÅ).

För drygt ett år sedan gjorde ÅHS om chefsöverläkartjänsten och delade upp den på två tjänster, dels en chefsöverläkare och dels en förvaltningöverläkare.
- Vi har nu siktet inställt på att rekrytera en förvaltningsöverläkare. Erfarenheterna från rekryteringsföretag visar på att det är lättare att hitta någon till den positionen, säger Wille Valve.

ÅHS är även inne på slutfasen av rekryterandet av en ny vårdchef.
- Vi är nere på tre kandidater och hoppas kunna ha den personen på plats i februari/mars, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »