Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 december, 2021 - 17:03Uppdaterad: måndag, 20 december, 2021 - 17:12
  • Cinderella kör julkryssning. Arkivbild.

Julkryssare kom till Mariehamn istället för Visby

I dag steg 540 resenärer från Viking Cinderella iland i Mariehamn. Cinderella skulle göra en julkryssning till Visby, men på grund av det hårda vädret under gårdagen kunde man inte komma in i hamn.

Man beslöt sig för att ändra tur till Åland istället och klockan 11.00 i dag på förmiddagen kunde resenärerna gå iland.

-Visbys hamn kan vara utmanande när det blåser hårt. Vi hade även ett par andra färjor med avvikande turlistor igår på grund av vädret, konstaterar informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

Resenärerna som var här till klockan 17.00 idag har inte gått sysslolösa.

-Vi har tipsat dem om museer, butiker och restauranger i Mariehamn. Vi är tacksamma för att Visit Åland har ställt upp och berättat om olika alternativ till vad man kan göra. Det har dessutom funnits guidade bussturer och även bussar in till centrum från hamnen och tillbaka, säger Johanna Boijer-Svahnström.

- Jag hoppas att det har varit trevligt för dem här. Det är nog också bra för den åländska handeln, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »