Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 september, 2023 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2023 - 10:46
  • Jörgen Strand ställer inte upp för omval till lagtinget. Arkivbild.

Jörgen Strand ställer inte upp för omval och lämnar MSÅ

Den mångårige lagtingspolitikern Jörgen Strand ställer inte upp för omval. Han meddelar också att han lämnar Moderat samling eftersom han är besviken på den sakpolitik som bedrivits.  

“Orsaken till att jag väljer att lämna Moderat samling är att jag inte varit nöjd med den förda politiken under perioden och inte känt mig ideologiskt hemma i partiet”, skriver han i ett pressmeddelande. 

Han betonar att hans beslut att lämna partiet inte beror på enskilda personer utan “enbart på den sakpolitik som drivits”. 

Under den pågående mandatperioden har Strand gång på gång kritiserat landskapsregeringen och röstat emot regeringens och sina partikollegors linje. För ett drygt år sedan ledde detta till att han uteslöts ur regeringsblocket. Några månader senare, i september, meddelade partiordförande Wille Valve att Strand efter ett noga övervägande och diskussioner med lantrådet Veronica Thörnroos välkomnats tillbaka till regeringssamarbetet. Strand fortsatte dock att kritisera landskapsregeringens politik. I april i år under lagtingets plenum frågade Strand huruvida man har tappat tron på marknadsekonomin och individens förmåga att tänka självständigt.  

– Vart är vi på väg? Nyvänstervågen sveper över Ålands lagting, sa han då. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »