Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 april, 2021 - 19:09Uppdaterad: fredag, 16 april, 2021 - 17:31
  • Jomalas kommundirektör Christian Dreyer, här under tiden som kommundirektör i Kumlinge. Arkivbild: ÅRTV

Jomalas kommundirektör i möte med statsministern

Jomalas kommundirektör Christian Dreyer deltog under torsdagen i ett möte där bland annat statsminister Sanna Marin (SDP) närvarade.

Mötet handlade om Finlands exitstrategi med anledning av coronapandemin och hölls mellan regeringsrepresentanter och några kommundirektörer i landet.

Christian Dreyer höll under mötet ett anförande där han framförde vikten av att resande till och från Åland kan återgå till normala nivåer. Han nämnde också den ökade arbetslösheten, problemen för transport- och turistnäringen och barnens situation i pandemins följder. Dreyer säger att det var naturligt att fokusera anförandet på Åland som helhet.

– Jag såg att jag var den enda där som kunde lyfta fram ett åländskt perspektiv, så det kändes mest relevant. Dessutom är det likartade synpunkter från hela Åland, säger Christian Dreyer.

Medverkade på mötet gjorde också bland annat justitieminister och tillika Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »