• Arkivfoto: Owe Sjöblom
Publicerad: onsdag, 16 januari, 2019 - 11:48

Jomalapolitiker vill köpa fler Oasenplatser

Politikerna i Jomala vill att kommunen köper två institutionsplatser på Oasen som Hammarland vill sälja.

Både äldreomsorgsgruppen, kommunstyrelsen och -fullmäktige är för detta och i går beslöt fullmäktige att lämna ett bud på 16.500 euro per andel. Inom förvaltningen förordade man inte ett köp. Äldreomsorgschefen, socialchefen och kommundirektören ansåg att det i det inte finns något behov av fler institutionsplatser de närmaste åren, utan fokus borde ligga på att utöka platserna på effektiviserat serviceboende och att eventuellt genom Folkhälsan skapa fler vårdnivåer för demensklienter.

Kommunstyrelsens ordförande Harry Jansson, centern, säger att politikerna ändå ansåg att det var klokt att ge bud institutionsplatser.

- Just nu ser det ut som att vi klarar oss med de 13 vi har men det skadar inte att ha fler och Jomala har råd med det här, säger han.
Styrelsen och fullmäktige var också för att bevilja 40.000 euro så att kommunen kan köpa in en timmervagn och en frontlastare som ska användas när man röjer upp efter stormen Alfrida.

Fler Nyheter

Jaktintresset ökar bland kvinnor

Jakthandläggare Roger Gustavsson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Jaktintresset ökar bland kvinnor på Åland.

Anbudstiden på Degersands café och camping förlängs

Anbudstiden på Degersands Café och Camping kommer att förlängas till mitten av augusti.

Man dömd för äventyrande av trafiksäkerheten

En ung man har dömts för äventyrande av trafiksäkerheten efter att han i december förra året körde av vägen i för hög hastighet på Lövuddsvägen i Jomala.

Nytt inbrott på Rödakorsgården

Verksamhetsledare Josefin Egenfelt:
I helgen skedde ett inbrott på Rödakorsgården i Mariehamn, för andra gången sedan april i år. I nuläget vet man bara med säkerhet att en mindre summa pengar stulits, men de materiella skadorna är omfattande.

Inbrott och rattfylleri på lördagen

På lördag morgon grep polisen en berusad person som betedde sig aggressivt.

Våldsam natt mellan lördag och söndag

Natten mellan lördag och söndag blev hektisk för polisen.

Segelbåt kantrade på Slemmern, flera motorstopp

En mindre segelbåt med ungdomar som besättning kantrade på Slemmern under söndagseftermiddagen.

Ungas hälsa i ÅF-ordförandes blickfång

ÅF-ordföranden Pia Eriksson om ohälsan bland ungdomar:
Som Ålands framtids första kvinnliga partiordförande har Pia Eriksson sagt att hon ska försöka tvätta bort gubbstämpeln från partiet. En starkare självstyrelse och ett ökat självbestämmande på Åland är fortfarande paradgrenen för Ålands Framtid, där Pia Eriksson har varit ordförande sedan oktober 2018.

Havsviddens rökbastu fattade eld

Havsviddens rökbastu fattade eld under söndag eftermiddag. Geta och Saltviks frivilliga brandkårer kom till platsen för att släcka elden.