Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 januari, 2018 - 05:43Uppdaterad: torsdag, 18 januari, 2018 - 06:17
  • Kommunfullmäktige i Jomala har godkänt mottagning av en flyktingfamilj i år. Arkivfoto: JEssica Shanthi Säll

Jomalafullmäktige godkände flyktingmottagande

Jomala tar emot en kvotflyktingfamilj i år. Kommunfullmäktige har godkänt förslaget att ta emot en kvotflyktingfamilj bestående av fyra till fem personer enligt gällande avtal med NTM-centralen.

 En avsikt är också att samarbeta om en flyktingsamordnare med Lemland och Finström som också planerar ta emot kvotflyktingar i år.

Om Jomala inte tilldelas någon kvotflyktingfamilj inom tre månader bereds ärendet på nytt för att göra det möjligt att ta emot asylflyktingar. En anledning till det är att Finland i år sannolikt tar emot färre kvotflyktingar vilket innebär att alla som anmält sig till NTM som mottagningskommuner inte får ta emot flyktingar.

Jomala tog emot en flyktingfamilj 2016 och fullmäktige diskuterat också frågan om mottagnde i samband med behandlingen av året budget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »