Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2017 - 05:55Uppdaterad: fredag, 10 november, 2017 - 07:06
  • Jomalafullmäktige diskuterar nästa års budget på tisdag. Arkivfoto: Jessica Shanthi Säll

Jomalabudget som förra året

Budgetförslaget för Jomala inför nästa år är storleksmässigt ungefär som det här året, ökningen är endast 0,3 procent och det anser kommunstyrelsens ordförande Harry Jansson är marginellt.

- Det är överraskande positivt att budgetvolymen ökar så pass lite som den gör, säger Jansson.
2017 hade Jomala budgeterat för knappa 24 miljoner i kostnader och för 2018 ökar kostnaderna med ett par hundratusen. Största orsaken till det anger Jansson att kommunen inte har så stora klientkonstnader just nu.

Sedan tidigare är det bestämt att det ska byggas ett samlingshus i Prestgården by och arbetet med den byggnaden inleds nästa år. Först ska de byggnader som finns på tomten rivas och sen ska bygget börja och troligtvis stå klart i slutet av 2019 eller början av 2020.

På tisdag ska fullmäktige debattera budgeten och bland annat ta ställning till om skatten ska vara kvar på 16,50 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »