Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 februari, 2010 - 07:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Jomala sparar i sociala sektorn

Jomala kommun ser nu över den sociala sektorn för att se om det går att spara pengar. Det är ett led i att se över hur hela den kommunala organisationen fungerar, där den sociala sektorn är den som slukar mest pengar. Ett konkret erbjudande om att jobba deltid inom hemvården ska ges till de anställda. Jomalas kommundirektör Carolina Sandell poängterar att det skulle vara frivilligt att gå ned till deltid och att kommunen bara vill utreda intresset. Dessutom utreds möjligheten att minska antalet tillredningskök i kommunen. -Som det är i dag har alla enheter egna tillredningskök, vilket är dyrt. Nu vill vi utreda om man kan uppnå fördelar genom att slå ihop vissa kök utan att pruta på kvaliteten, säger Carolina Sandell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »