Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 januari, 2011 - 15:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Jomala ska utreda<br>naturskyddsvärden i dana-arvet

Det är ännu inte klart i vilken utsträckning Jomala kommun kommer att skydda de värdefulla naturområden som är en del av den fastighet som kommunen fått som danaarv efter Olof Bergman. Om en vecka ska frågan diskuteras som ett skilt ärende på ett sakligt sätt, säger Roger Slotte, som är kommunstyrelsens ordförande i Jomala. Den ärvda fastigheten består av 20 hektar åkermark och 75 hektar skog och vissa skogsområden består av myrmark medan andra består av gammelskog. Dessutom finns den fridlysta orkidén guckusko inom området. Landskapsregeringen har i ett brev till Jomala kommun rekommenderat att stora delar av fastigheten skulle bli naturskyddsområde, men den frågan är alltså tillsvidare öppen. Och innan vi kan ta ett slutligt beslut skall kommunstyrelsen senare i vår göra en vandring på området, säger Roger Slotte.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »