• J&L Shipping betalar för utbytet av vajern i Ängösund. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Per-Erik Cederqvist intervjuas av Felix Quarnström:
En längre intervju med Per-Erik Cederqvist (från Åland idag):
Publicerad: tisdag, 22 januari, 2019 - 16:05, uppdaterad: tisdag, 22 januari, 2019 - 17:22

J&L Shipping tar ansvar för incidenten i Ängösund

Landskapsregeringens infrastrukturavdelning höll i dag ett möte med rederiet J&L Shipping om den incident där ett fraktfartyg i helgen nästan kolliderade med Ängösunds linjefärja.

Enligt Per-Erik Cederkvist på infrastrukturavdelningen var mötet framgångsrikt, så till vida att J&L Shipping tar på sig ansvaret och kostnaderna för reparationer och arbete som annars hade tillfallit landskapet.
- För vår egen del var det ju just att byta ut kabeln och det arbete som det krävde som skulle ha kostat, men vi och J&L Shipping var överens när vi diskuterade alla ansvarsfrågor och så vidare. Vad de och gränsbevakningen sedan kommer fram till återstår ju att se, säger Cederkvist.

Kabeln ska nu vara utbytt, och Cederkvist hoppas att man kan lära sig något av incidenten.
- Det finns ju regler för hur man ska bete sig i just den där passagen, man ska blåsa i mistluren och söka radiokontakt oavsett vad man är för fartyg, säger han.

Fler Nyheter

Gott diskussionsklimat råder

Veronica Thörnroos:
-Det är ett gott diskussionsklimat och alla respekterar min önskan om att vi ska starta med ett rent bord. Det säger centerns ordförande Veronica...

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.