Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 januari, 2019 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 22 januari, 2019 - 17:22
  • J&L Shipping betalar för utbytet av vajern i Ängösund. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

J&L Shipping tar ansvar för incidenten i Ängösund

Landskapsregeringens infrastrukturavdelning höll i dag ett möte med rederiet J&L Shipping om den incident där ett fraktfartyg i helgen nästan kolliderade med Ängösunds linjefärja.

Enligt Per-Erik Cederkvist på infrastrukturavdelningen var mötet framgångsrikt, så till vida att J&L Shipping tar på sig ansvaret och kostnaderna för reparationer och arbete som annars hade tillfallit landskapet.
- För vår egen del var det ju just att byta ut kabeln och det arbete som det krävde som skulle ha kostat, men vi och J&L Shipping var överens när vi diskuterade alla ansvarsfrågor och så vidare. Vad de och gränsbevakningen sedan kommer fram till återstår ju att se, säger Cederkvist.

Kabeln ska nu vara utbytt, och Cederkvist hoppas att man kan lära sig något av incidenten.
- Det finns ju regler för hur man ska bete sig i just den där passagen, man ska blåsa i mistluren och söka radiokontakt oavsett vad man är för fartyg, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »