• Roger Jansson undrar om upphandlingen av Mariebads renovering gått rätt till. Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: torsdag, 13 februari, 2020 - 05:54, uppdaterad: torsdag, 13 februari, 2020 - 07:05

Jansson ställer skriftlig fråga om Mariebad

Stadsfullmäktigeledamot Roger Jansson har lämnat in en skriftlig fråga till ledningen för staden där han undrar om upphandlingen av Mariebads renovering gått rätt till.

Hittills har staden gjort upphandlingar för drygt 220.000 euro och den totala kostnaden beräknas bli runt 300.000 euro. Anbudsförfrågan har gjorts genom direktupphandling och således inte konkurrensutsatts. Detta trots att gränsen för direktupphandlingar är 150.000 euro.

Med anledning av detta ställer Roger Jansson följande fråga: ”Hur, och med stöd av vilka ledande personer och på vilka grunder gjordes bedömningen på hösten 2017 att denna konsultupphandling som nu närmar sig 300.000 euro inte behövde konkurrensutsättas trots att tydliga regler om detta finns i både stadens egna regelverk och i lagstiftningen och varför har ingen av i lagstiftningen erfordrad EU-upphandling genomförts?”

Enligt förvaltningsstadgan har stadsledningen 30 dagar på sig att besvara frågan skriftligt och det är stadsledningen som beslutar vilken tjänsteman som ska besvara frågan.

Fler Nyheter

Nära kollision i hamnen

I går var det riktigt nära att Tallink Siljas fartyg Silja Galaxy och Baltic Princess skulle ha kolliderat i västra hamnen i Mariehamn på grund av den hårda vinden.

UPPDATERAT kl 17.45: Många ålänningar strandsatta på Gran Canaria

Mattias Andersson intervjuades på söndagförmiddag
Flertalet ålänningar är fortsatt strandsatta på Gran Canaria efter att en sandstorm stängde flygplatsen i Las Palmas igår.

Träd blåste omkull och många utan el

Räddningstjänsten hade sex uppdrag under gårdagen varav alla handlade om träd eller telefonstolpar som blåst omkull i stormen.

Man fick villkorligt fängelse för grov rattfylla

Villkorligt fängelse och böter blev domen för en man som kört bil alkoholpåverkad mellan Solberget och Svibybron.

Hård vind stoppar Simskälafärjan

Det hårda vädret leder till ett trafikuppehåll på Simskäla-linfärjelinjen mellan Timskär och Vattungsrevet. Trafikuppehållet väntas vara mellan klockan 19.00 på lördagen och klockan 02.00 på söndagen.

Varning för farligt kraftig vind

Meteorologiska institutet varnar för farligt kraftig vind, 25 m/s i stormbyarna, från och med lördagskvällen vid 22-tiden till och med söndagsmorgonen.

Flera strömavbrott under helgen

Vid 16.55 på lördagen var 240 hushåll utan ström i Sund och 20 minuter dessförinnan var över tusen husåll drabbade. På fredagskvällen var över 2 700 hushåll på västra Åland utan el för en kortare tidsperiod. Alla har fått tillbaka strömmen.

Landskapsregeringen föreslår ändringar i jaktförordningen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Jakttiden för rådjur förlängs samtidigt som småskrake och brunand fredas från jakt. Det är exempel på förändringar i landskapsregeringens förslag på en ändring av jaktförordningen.

Vädret påverkar skärgårdstrafiken

m/s Skiftet angjorde inte Husö klockan 15.35 på lördagseftermiddagen. Detta på grund av hård vind.