Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 september, 2020 - 17:21Uppdaterad: torsdag, 24 september, 2020 - 17:57
  • Jannik Svensson blir Obundnas nye politiska sekreterare

Jannik Svensson blir Ob:s politiska sekreterare

Jannik Svensson blir Obunden samlings nye politiska sekreterare. Det meddelar partiet i ett pressmeddelande.

-Jannik har varit aktiv inom åländsk politik i över tio år och gjorde ett starkt val förra hösten då han fick 119 personliga röster. Vi känner oss nöjda med beslutet då vi ser att vi har mycket gemensamt i många politiska frågor. Vårt största hinder under processen var det faktum att han har ett förflutet inom liberalerna, men det är ju direkt ingen hemlighet att de ser väldigt olika på saker, säger obundna lagtingsgruppens gruppledare Marcus Måtar.

-Tyvärr har liberalerna blivit lite av ett vänsterlutande parti och mina visioner ligger inte i linje med deras. Jag behöver vara i ett parti där det är högt i tak och där det är okej att driva politik som är liberal i ordets sanna mening, säger Jannik Svensson i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »